ENAKMEN UNDANG-UNDANG KELUARGA ISLAM KELANTAN PDF

Enakmen berkuatkuasa. Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (En. 8/ 04). Enakmen belum berkuatkuasa. Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam. pelaksanaannya mengikut undang-undang di Malaysia, dengan rujukan khusus Islam Negeri Kelantan, umpamanya telah menyediakan lafaz ta’liq yang mengandungi Data-data dan dokumen berkaitan seperti Enakmen Keluarga Islam. Undang-Undang Keluarga Islam Dan Enakmen Keluarga Islam Di Malaysia: Rujukan Khusus Di Negeri Kelantan”, Tesis, Bahagian Pengajian Islam, Fakulti.

Author: Mezisida Mekasa
Country: Jordan
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 7 June 2011
Pages: 295
PDF File Size: 4.37 Mb
ePub File Size: 19.94 Mb
ISBN: 995-9-84266-328-6
Downloads: 99825
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gagami

Hakim Mohd Surbaineey Hussain mengenakan hukuman terhadap lelaki itu sebanyak RM bagi setiap pertuduhan selepas mengaku bersalah terhadap kedua-dua kesalahan itu.

Search Results – Islam*

Peraih getah berusia 41 tahun itu dituduh mengikut Seksyen 19 dan Seksyen Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam No 6 Negeri Kelantan yang masing-masing boleh membawa hukuman denda RM1, atau penjara dua bulan.

  LA PALOMA IRADIER PDF

Terdahulu, peraih getah itu yang memakai kopiah hitam, kelihatan gelisah apabila kedua-dua tuduhan itu dibaca terhadapnya di hadapan Mohd Surbaineey. Bagi tuduhan pertama, dia didakwa berkahwin tanpa kebenaran mengikut Seksyen 19 Enakmen berkenaan dan dihukum denda berjumlah RM Bagi tuduhan kedua pula, Che Mohd Karim didakwa kerana berpoligami tanpa kebenaran mengikut Seksyen enakmen yang sama dan dikenakan hukuman denda berjumlah RM Sementara itu, dalam rayuannya, lelaki itu memohon mahkamah mengurangkan jumlah denda terhadapnya dan merayu supaya dia tidak dipenjarakan.

Kes itu dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Syarie Negeri Kelantan, Nor Azizi Abdul Rahman, manakala tertuduh yang hanya ditemani seorang saudara lelaki, tidak diwakili peguam.

Peraih getah itu mencetuskan kontroversi apabila berkahwin dengan budak 11 tahun berasal dari Thailand pada 18 Jun lalu. Langkau ke kandungan utama.

Pengantin cilik tak didakwa. Peraih getah belum ambil sijil kahwin.

Suami ceraikan isteri selepas ditangkap khalwat

Pengantin cilik tak mahu ‘jauh’ dari suami. Pengantin cilik ‘dijaga’ tiga bulan. Undang-unang 11 tahun masuk sekolah pondok. Berusaha gigih capai negara maju Resipi istimewa nasi lemak Sunik.

  ALBERTO ARVELO TORREALBA FLORENTINO Y EL DIABLO PDF

Perlu tahu ‘edah’ tutup kuala. Keluqrga tersepit nahas empat kenderaan. Putrajaya meriah menjelang Tahun Baharu MAHB pandang serius isu tikus. Padah biadab di kaunter Balai Polis.

Suami ceraikan isteri selepas ditangkap khalwat

Suspek kes samun, rogol dicekup. Tergelincir pada ketinggian 10m.

Tujuh cabar larangan merokok. Pengasas taska cabul budak dipenjara.

Bapa masih di hospital, tunggu perbicaraan.